No images found!
Try some other hashtag or username

5 myter om amming!

Jeg er heldig. Hver eneste dag har jeg kontakt med mødre som ammer deres barn og dermed får en helt spesiel opplevelse sammen med barnet. Desverre opplever jeg også at der florerer mange myter om amming. Ofte overlevert fra eldre familiemedlemmer, som i beste mening gjengir noen av de myter som de selv har hørt gjennom årene. Ja, du vet sikkert, hva jeg mener.

Derfor har jeg bestemt meg for å punktere 5 av de mytene jeg oftest hører om amming.

 

Myte 1: Hvis du har små bryster, er det ikke sikkert du har melk nok.

Jeg kan av personlig erfaring si, at denne myten er noe tull. Og heldigvis blir jeg bakket opp av fagfolk. Melkeproduksjon handler om tilbud og etterspørsel, og små bryster produserer den mengde melk som det er bruk for. Faktisk handler bryststørrelse også snarere om at store bryster har mer fett enn om antallet av melkekjertler.

 

Myte 2: Barnet skal kun ammes hver 3-4 time

En hardnakket myte, som stammer fra et gammeldags ønske om å kunne kontrollere barnets søvn- og spisemønster. Og det er helt feil. Barnet skal selvfølgelig ammes etter behov. Samtidig kan du få både brystbetennelse og tilstoppede melkeganger hvis du kun ammer sånn.

 

Myte 3: Amming gir hengebryster

Jeg har desverre møtt flere kvinner som har latt være med å amme fordi de trodde at amming ville gi dem hengebryster. Man ser, at brystene blir mere slappe, men det er noe som allerede skjer UNDER graviditeten, og utviklingen har ikke noe med ammingen å gjøre. Myten er oppstått, fordi man som regel først oppdager forandringen etter ammingen, og så har pilen pekt på amming.

 

Myte 4: Hvis babyen får flaske, vil det ikke amme lenger

Det er riktig at man helst ikke skal introdusere tåteflasken før ammingen er veletablert. Men når det er skjedd, så kan man godt bruke tåteflaske hvis mamma skal ut. Jeg har selv gjort det mange ganger med tre forskjellige barn, når jeg skulle noe viktig hvor små barn ikke kunne være med. Selvfølgelig er amming best, men tåteflasken kan brukes som alternativ ved å melke ut.

 

Myte 5: Stopp med å amme omgående, hvis du får brystbetennelse

En myte fra den gode, gamle ammestue, som jeg har møtt flere ganger. Barnet tar ikke skade av å amme selv om du har brystbetennelse. Faktisk er det å amme noe av det beste du kan gjøre for å unngå brystbetennelse. Bare husk å holde deg varm og få tømt brystene helt. Helst ikke noe med å amme litt på begge bryster. Få et bryst tømt helt før du starter på det andre. Det er min erfaring.

Så am løs, også selv om det i en overgang kan gjøre vondt.

I den forbindelsen får du her et bud på noen flotte ammekjoler og lekre ammebluser, som kan hjelpe med å unngå brystbetennelse. For uansett, så er det bare ikke gøy.

Svart ammekjole med lommer

Svart ammekjole med lommer og glidelås i ammeåpningen

Svart ammekjole med lommer og glidelås i ammeåpningen

Model Chloè. En av mine personlige favoritter i den nye sesongen. Selve navnet oser av stil, og det er nøyaktig det denne ammekjolen har! Den er helt med på moten om at kjoler nå skal være under kneet. Ammekjolen har den helt riktige passformen til tidens trend, den er lidt posete på den stilige måten, den har lommer, og er super cool med glidelås.

Finnes også i grå.

Pris 1.249 NOK.

 Se mer her

Ammekjole i lilla bomstermønster med omslag

Ammekjole i lilla bomstermønster med omslag

Denne ammekjolen har et flatterende snitt, og jeg er sikker på at du vil elske den. Materialet er det mykeste, økologiske bambusviskose, og du kan bruke den til både hverdag og fest.

Finnes i flere stilige farger.

Pris 659,40 NOK.

Se mer her

Blå ammetopp i 100 % ull

Blå ammetopp i 100 % ull

Blå ammetopp i 100 % ull

Lekker ammetopp i myk ullstrikk i en smart bål farge. Ammetoppen har brede stropper og en dyp rund utskjæring, og åpnes under brystet så du kan amme.

Toppen kan brukes under en cardigan eller en skjorte. En topp som både holder deg varm og flott.

Pris 698,00 NOK.

Les mer her

Sort-/hvitstripet ammebluse

Sort-/hvitstripet ammebluse i økologisk bomullsstrikk

Sort-/hvitstripet ammebluse i økologisk bomullsstrikk

Striper. Striper. Striper. Årest sterkeste trend og virkelig flott snitt. Ammebluse i myk bomullsstrikk som du kan bruke til alt.

Finnes i flere farger.

Pris 799,00 NOK.

Se mere her

 

Kilder:

https://www.mybrestfriend.com/breastfeeding/breastfeeding-blog/20-facts-about-breastfeeding-that-you-didnt-know/

http://1health.id/en/article/category/others/10-myths-and-facts-about-breastfeeding-1103.html

This entry was posted in Amming · brystbetennelse. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

    No images found!
    Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms