No images found!
Try some other hashtag or username

Flott til fest – selvom du fortsatt ammer!

Jeg kan fortsatt huske hvordan det var da jeg selv stod der. Foran speilet. Før festen. Mens jeg vendte og dreide på meg og prøvde å presse min post-graviditetskropp i en pre-graviditetskjole. Hvordan i alle dager skulle jeg kunne amme i denne stramme tingen av en kjole? Hvordan kunne mine ammende bryster overhodet være der, uten at det så dumt ut?

Da jeg fikk mitt tredje barn, hadde jeg erfart og lært at det å amme selvfølgelig er deilig og gledelig, men også vanskelig i forhold til festtøyet. Her er mine tips, som jeg håper dere kan bruke.

 1. Go simple, but elegant

Erkjenn at kroppen din ”strutter” mer enn den pleier og kle deg deretter. Pass på klær med for mange farger og travle mønstre. Det kan fort virke litt konete.

 1. Invester i en god amme-BH

Festen starter innerst inne med en god amme-BH, som sitter godt. Det er ikke noe som er mindre flatterende enn en BH som er for liten og som gir deg valker på ryggen. Beklager, det er ingen pen måte å si det på.

 1. Velg et ordentlig materiale

Noen materialer klistrer seg til kroppen på en uheldig måte, så sjekk derfor hvordan festtøyet du velger, faller. Du har også tendens til å svette litt mer når du ammer, og det er derfor lurt å velge naturlige materialer.

 1. Dropp graviditetstøyet! Du ER ikke gravid lenger

Det er fristende å finne fram de behagelige mammaklær, men det er verken godt for selvtilliten eller utseendet å dukke opp på en fest med tøy fra tiden da du var gravid.

 1. Am diskret

Velg eventuelt en ammekjole eller ammegenser med ammesnitt, så du kan amme diskret på festen uten å sitte med et teppe eller trenger å blotte overkroppen.

Jeg vet det høres banalt ut, men det betyr faktisk mye for festhumøret, at det festtøyet man går med er noe man har det godt i og som man selv syntes er pent. Slik har jeg hvertfall hatt det.

Du kan se noen forslag til ammekjoler til fest ovenfor og nedenfor. Uansett hva, så håper jeg at du har det hyggelig på festene du drar på i din ammeperiode.

God fest!

This entry was posted in Ammekjoler til fest · Ammeklær. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

  No images found!
  Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms