No images found!
Try some other hashtag or username

Hva faen er meningen! Amming er naturlig

Ok. Jeg er sint. Og jeg har lyst til å rope: Hva faen er meningen! Grunnen er at det tilsynelatende blir mer og mer ille sett å amme sitt barn offentlig.

De seneste tall fra England viser at kun 1 barn av 200 ammes fremdeles når det er 12 måneder gammelt, og selv om jeg godt er klar over at England ikke er Danmark, så ser vi desverre igjen og igjen at internasjonale trends også slår gjennom her i landet. Det er desverre mange eksempler i utlandet og også i Danmark på, at ammende kvinner blir ropt av eller blir bedt om å forlate stedet.

Hvorfor er det, at vi kan bli så opprørt over en uskyldig handling som det å amme – og som ALLE undersøkelser viser gjør barnet sunnere, sterkere og klokere – når vi i samme gatebilde synes det er super lekkert med unge menn og kvinner som viser stort sett alt? Det skal de selvfølgelig ha lov til… men hvorfor må ammende kvinner ikke? Det er dobbeltmoral så det vil noe.

Så det her er altså super?

Så dette er alså supert?

Men det her er dybt forargeligt og langt ude??

Men dette her er sterkt opprørende og langt ute?

Fikk jeg forresten sagt, at amming også motvirker overvekt hos barn og brystkreft hos moren. What’s not to like? Om jeg fatter at noe så naturlig skal begrenses. Hvis vi fortsetter, ender det med å være så isolerende og vanskelig å amme at kvinner ammer kortere og i verste fall slett ikke ammer. I England er det tall nå 24% og stigende.

Når det er sagt, så skal man selvfølgelig ta hensyn til andre og være høflig. Men det skal man jo alltid. Det har ikkenoe med amming å gjøre. Det er god stil å være en anelse diskré, men vi snakker ikke om å skjule seg ute på do av skam.

Heldigvis er danske og skandinaviske kvinner fremdeles vedldig gode til å amme deres barn. Og jeg håper at vi holder fast og ikke lar oss presse av en uforståelig og misforstått nypuritanisme.

Her er et par gode bud på hvordan du kan holde brystet varmt og unngå brystbetennelse, og samtidig være litt diskré når du ammer.

ammebluse1Lekker, lekker ammebluse som kan brukes til det meste. Ammeblusen sitter super godt på alle størrelser, og er en skjønn løs modell som samles med en mansjett ved hoften. Den kan uten problemer brukes til hverdag og fest og har en flott grå farge.

Ammeblusen åpnes ved de små perlemorsknapper i ermet. Pris 479,40 NOK.

Kjøp den her!

ammebluse2

Langermet mørkeblå ammebluse i økologisk bomullsjersey. Ammeblusen har et kledelig omslags- look, og en dyp utskjæring i halsen.

Ammeblusen åpnes under brystet og gjør det praktisk og lett å amme diskré overalt.

Og den er til og med på tilbud til 299,00 NOK.

På tilbud til 299,00 NOK

ammekjole1

Denne ammekjolen er en flott klassiker med sitt omslags-look. Så hvis du skal til fest eller står der en høytid for døren, ville jeg ikke nøle et øyeblikk!

Det at ammekjolen har empiresnitt, gjør jo mirakler for kroppen og fremhever alt det gode.

Selvfølgelig laget av naturlige materialer.

Kjøp den her!

 

 

Kilder:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3421956/British-mums-breastfeeding-rates-worst-word.html

http://www.telegraph.co.uk/women/womens-health/11288974/What-is-Britains-problem-with-breastfeeding.html

 

 

This entry was posted in Amming. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

    No images found!
    Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms