No images found!
Try some other hashtag or username

Hvorfor gjør det vondt å amme?

En av de tingene jeg tenkte mest over da jeg hadde født mitt første barn og var i gang med ammingen, var at det gjorde VONDT. De første dagene gikk det fint, men i løpet av ganske kort tid følte jeg at brystvortene mine var som åpne sår.

Jeg VILLE amme hvis det var mulig, så jeg satt der med de kjempestore brystene mine, og gråt av smerte for hvert sug datteren min tok av brystet mitt. I de første ukene var ammingen veldig smertefull og ynkelig (jeg var ingen helt og fikk veldig vondt av meg selv).

MEN, når det er sagt, gikk det like fort over som det kom. Brystvortene mine var ikke vant til å bli suttet på og derfor ble de VELDIG ømme, bløte og omtrent klare for å spreke. En baby kan spise når den vil, og det skal brystvortene dine altså venne seg til.

En annen ting jeg helt har glemt, var det at det hopet seg opp store knuter i brystene mine. Jeg hadde mye melk og det lille barnet mitt kunne i starten ikke suge alt ut – og derfor fikk jeg store knuter. Men jeg fant ut at jeg kunne massere knutene vekk – jeg satt meg på badet og masserte brystene samtidig som jeg lot melken renne ut. Det var ikke så godt der og da, men jeg trengte kun å gjøre det et par ganger. Da jeg kom i gang med ammingen og barnet begynte å spise mer, forsvant problemet.

En annen ting jeg heller ikke var forberedt på, var da jeg fikk mitt andre barn. Jeg tenkte nemlig da, at jeg nå hadde fått «hard hud» fra siste gang jeg ammet. Men NEI – slik er det ikke. Det hele starter forfra, og det tar også et par uker andre gangen du skal amme. Så det du skal vite når du starter å amme, er:

 • Det gjør VONDT å amme de første 2 ukene. Brystene må nemlig bli vant til å bli suttet på.
 • Det gjør like vondt hver gang du får barn – brystene dine skal kureres for hver gang.
 • Spør om salve på apoteket – det kan hjelpe mot sprekker og sår.
 • HOLD ut – selv om det gjør vondt. Det går over i løpet av 1-2 uker.

Men, det gode budskap er at når de første ukene har gått og de ømme brystene har vent seg til å amme, fungerer det. Og hvis man samtidig vil se fin ut i en smart ammetopp, ammegenser eller ammekjole, så gjør det ammingen litt lettere. Se hva jeg har funnet av ammeklær til deg her:

Høyhalset ammegenser i ull

Høyhalset ammegenser i ull

Høyhalset ammegenser i ull

Høyhalset ammegenser i ull

Høyhalset ammegenser i ull

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mørkegrønn ammegenser med knapper

Mørkegrønn ammegenser med knapper

Mørkegrønn ammegenser med knapper

Mørkegrønn ammegenser med knapper

Mørkegrønn ammegenser med knapper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk grønn ammegenser med volanger i myk ull

Klassisk grønn ammegenser med volanger i myk ull

Klassisk grønn ammegenser med volanger i myk ull

Klassisk grønn ammegenser med volanger i myk ull

Klassisk grønn ammegenser med volanger i myk ull

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grønn amme bh til mindre barm

Grønn amme bh til mindre barm

Grønn amme bh til mindre barm

Grønn amme bh til mindre barm

Grønn amme bh til mindre barm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grønn ammegenser med blå striper

Grønn ammegenser med blå striper

Grønn ammegenser med blå striper

Grønn ammegenser med blå striper

Grønn ammegenser med blå striper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grønn ammepullover i strikk

Grønn ammepullover i strikk

Grønn ammepullover i strikk

Grønn ammepullover i strikk

Grønn ammepullover i strikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Ammeklær · Ammeundertøj · Amming. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

  No images found!
  Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms