No images found!
Try some other hashtag or username

Kulden kommer. Unngå ammeproblemer

De siste par dagene har jeg merket en kjølighet i luften, når jeg står opp om morgenen. Det er heller ikke så lyst mer. Vinteren er på vei. Jeg synes alltid det er trist å si farvel til sommeren, men omvendt så byr den såkaldte mørke tid også på mange koselige stunder.

Til alle dere som ammer, er det nå dere skal være ekstra oppmerksomme på ikke å utvikle brystbetennelse. Jeg har selv hatt det, og jeg kan avsløre at det er en utmattende, smertefull opplevelse. Og det verste er at det kan ødelegge ammingen. Enten fordi det blir for smertefullt å amme videre, du blir for syk, eller barnet avviser melken din fordi den ikke smaker godt lengre.

Her er et par gode tips som kan hjelpe deg med å minimere risikoen for å utvikle brystbetennelse

 • Brug tøffler

Invester i et par deilige varme tøffler som holder føttene varme. Mange hjem er litt gulvkalde, og det motvirker tøffler. Husk å ha dem stående ved sengen så du alltid kan ta dem på hvis du står opp og ammer om natten. Her er noen lekre varianter fra Sheperds.

foto1 foto2

 

 

 

 

 • Bruk varmt nattøy

Varmt nattøy du kan puste i kan holde deg varm. Det er nok ikke forbausende at jeg abefaler disse ammenattkjolene, men de løser altså oppgaven, og kvaliteten er i topp. Her er en lekker ammenattkjole i 100% ull med den praktiske ammelommen, så du eksponerer minst mulig hus. Prisen er 537,30 NOK.

Kjøp den her

 

 • Sørg for at få tømt brystet helt

Det modvirker også brystbetændelse, hvis du sørger for at få tømt det ene bryst helt, før du går i gang med det næste. Pump eventuelt det sidste ud selv i et varmt bad.

 • Hold dig varm

Jo mindre hud, du eksponerer, desto mindre er sandsynligheden for at blive kold. Brug derfor ammegenser, ammetopper og ammekjoler så meget du kan. Har du en almindelig bluse på, så skal den løftes op, og du risikerer at blive unødvendigt kold.

Her er et par gode forslag.

Klassisk ammebluse

Den klassiske ammebluse med en dekorativ slåomeffekt. Den fås i flere farver og er lavet i økologiske materialer. Pris 489 NOK.

Kjøp den her


Ammebluse i ullstrikk

Ammeblusen finnes også i lekre strikk –varianter. Perfekt til de kjølige dagene som venter. Ammeblusen er laget i det mykeste strikk og er selvfølgelig laget i strikket ull. Fåes i høstens flotte farger. Her er den hotte stripede svart/vite variant. Pris 799 NOK.

Sort-/hvitstripet ammebluse i økologisk bomullsstrikk

Sort-/hvitstripet ammebluse i økologisk bomullsstrikk

Kjøp den her


Strikket Ammekjole

En annen populær strikket ammekjole er denne skjønne stripede varianten med fine små lommer i kontrastfarge. Ammekjolen er laget i strikket ull og holder deg varm i all slags vær.

Gråstripet ammekjole med rosa lommer

Gråstripet ammekjole med rosa lommer

Prisen er 1.199 NOK.

Kjøp den her

This entry was posted in Amming · brystbetennelse. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

  No images found!
  Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms