No images found!
Try some other hashtag or username

Pass på – eller jeg ammer

Tidene skifter. Ja. Jeg ved det, men jeg har likevel ganske vanskelig med å forstå den voksende motviljen mot ammende kvinner i det offentlige rom. Amming er da noe av det mest naturlige i verden, og man kan altså godt amme uten å dele sine bryster med alle mennekser rundt seg. Hvis altså det er det som er problemet? Jeg har ærlig talt vanskelig ved å forstå harmen.

Hvis kvinner ikke må amme ders barn når behovet er der, men i stedet skal skjule seg, så blir det jo enda vanskeligere for mødre med små barn å komme ut i verden. Og kan man ikke frykte, at ammeperioden kommer under press og avkortes fordi det både er uvelkomment og vanskelig å amme? Vi kvinner oppfordres jo av alle andre til å amme?Et budskap over 95% av danske kvinner har tatt til seg. Vi må da nærmest ha verdensrekord i amming. Er medaljen et forbud mot å amme offentlig?

Herregud.. det er bare amming

Helt ærlig, er det den form for ny-puritanisme som gode gamle Jørgen Leth advarer oss mot, når kaféeiere og annet godtfolk går i sjokk over en ammende mor og et par pupper.Og jeg er redd for at det ikke stopper her. Snart må vi vel heller ikke amme på offentlige plasser og i parker. Vi blir nødt til å stoppe den begynnende ammeskrekk.

Jeg blir derfor også så glad når ammende kvinner sier stopp og lager happenings hvor de ammer løs. Flott! sier jeg bare. Vi skal ikke finne oss i at andre vil gjøre amming til noe skamfullt hemmelighetskremmeri som vi skal snike oss til.

Dermed sier jeg ikke at ammende kvinner kan gjøre som det passer dem. Slett ikke. De skal selvfølgelig oppføre seg ordentlig som alle andre og hverken etterlate boss eller parkere barnevogner som sperrer innganger. Men helt ærlig, det vet de ammende kvinner jo godt allerede. Så la dem nå bare amme løs. Det er godt for ungene og for mødrene. Så slapp nå litt av.

Du kan læse mere om kampen for retten til amming her.

This entry was posted in Amming. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

    No images found!
    Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms