No images found!
Try some other hashtag or username

Skal amming ødelegge nattesøvnen?

Vrææææææl. Du kjenner lyden, og du vet hva det betyr. Mammas lille gullklump er sulten igjen. Du griper trøtt etter babyen mens du tenker at du ville gi en million dollar for en god natts søvn.

Jeg kjenner det, og jeg ville ønske at jeg kunne gi deg det perfekte råd så du fra i morgen hadde verdens beste nattesøvn. Men det kan jeg ikke. Det rådet finnes bare ikke. Men jeg kan kanskje gi deg noen andre råd, så din søvn blir en hel del bedre

 

1. Er baby mett?

Ja. Det er et banalt spørsmål, men jeg vet av bitter erfaring at en småsulten baby er en våken baby. Babyer har det jo med å ta tigerspring, og kanskje er det bruk for mer brennstoff enn for bare en uke siden? Er det nå, velling skal introduseres? Fullammer du fremdeles, så skal du kanskje amme med kortere intervaller før sengetid, så magen er full?

 

2. Tar du baby opp for fort?

Jeg hadde selv en tendens til å ta min første baby opp av vuggen for fort. Med nummer to og tre fant jeg ut av at babyen noen ganger selv kan sove videre hvis man nusser dem litt. Får du faktisk vekket babyen din helt ved å ta den opp? Tenk over det, og prøv å vente bare litt før du tar barnet opp og ammer.

 

 3. Er rommet kjølig?

Igjen et banalt råd, men når man er trøtt helt inn i margen kan det være vanskelig å tenke klart. Min erfaring er at et kjølig, nesten småkaldt soverom er det beste for en baby å sove på. Sørg defor for å lufte godt ut, og kanskje la vinduet stå på klem. Tenk hvis en del av grunnen til at baby våkner, er fordi baby simpelthen er for varm?

 

4. For mye uro?

Det er veldig vanlig å ha babyen stående ved siden av sengen på soverommet, men det betyr også at det er ekstra uro når dere går i seng, hoster eller skal opp og tisse i løpet av natten. Kan det tenkes at det vekker baby? Hvis du har mulighet for det, så prøv å la babyen sove på et separat rom, med babyalarm selvfølgelig.

 

 5. Hva med din nattesøvn?

Det er selvfølgelig ikke kun baby som skal sove godt. Det gjelder også deg. Er soverommet ditt kjølig og uten flimrende skjermer? Og hva med nattøy? Her kan mitt ammenattøy være en god løsning. Jeg har ammenattkjoler i naturlige materialer som gjør det lett for deg å amme uten å skulle sitte halvnaken og riskere brystbetennelse. En ammenattkjole er etter min mening en god investering i din nattesøvn. Litt luksus i hverdagen som bare er deilig.

Style SOFIA er vår mest populære ammenattkjole.

Sort-/hvitstripet ammenattkjole i økologisk bomullPinkstripet ammenattkjole i økologisk bomull

Ammenatkjole 879 NOK

Økologiske, naturlige materialer i en lett og behagelig kvalitet. Den finnes i mange skjønne farger.

Du får også et bilde av denne ammetoppen i pink med. Den har ikke særlig mye med nattesøvnen å gjøre, men det er en glad farge som kler de fleste. Den finnes også i grønn, som kjole.

Der er også noen som sier at glade dager gir gode netter.

Klem fra Adelaide

Rosa ammetopp med legg ved bryst av bambusfibreMørkgrøn ammekjole uten ermer av bambusfibre

This entry was posted in Amming · brystbetennelse. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hei. Mitt navn er Adelaide, og det er jeg som skriver Milker's blogg. På bloggen min vil du finne artikler om amming, babyer, familie og mer. Selv er jeg gift og har tre herlige barn. Det er også jeg som står bak design, produksjon og kundekontakt på Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

    No images found!
    Try some other hashtag or username

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms